Här finns vi

Montessoriförskolan Duvan huserar i ett gammalt charmigt renoverat hus på Gamla Väster i Malmö. Härifrån är det inte långt till Slottsparkens gröna gräsmattor eller till stadens rika kulturliv.

Huset består av tre våningar, totalt 562 kvm.

På första våningen finns vårt gemensamma kapprum, kök och matsal. Resten av första våningen är Lilla avdelningens. Här finns plats såväl för lek och bus som för mys och lugn.

På husets andra våning huserar Knyttegruppen. Här finns ett antal rum för olika aktiviteter såsom Montessorirum, pysselrum, byggis, dockis, vilorum och en välfylld verkstad. Härifrån ljuder hammarslag och sågtandsgnissel, det limmas och klipps bland papper och kartonger i alla färger.

Högst upp i huset ligger vinden. Här hittar vi Mullegruppen. Vinden är inredd för att passa verksamhetens olika aktiviteter såsom; Montessorimaterial, ateljé, bygg- och konstruktionslek, rollek, musik samt läsning.

På husets baksida finns en stor uteplats med trädäck, sandlåda, lekstuga och rutschkana. Huset ligger inne på en kringbyggd gård och även dess framsida är anpassad till barnens uteaktiviteter. Här finns en liten sandlåda och det är också här som Lilla avdelningen vilar middag i vagnar i skjulet. Alltid med en personal närvarande.

Hitta hit